Blogger Layouts

Tuesday, 14 April 2015

Happy Birthday Jack...

 https://www.youtube.com/watch?v=Ahha3Cqe_fk

ur song:

 Hapy birthday... maybe im not in the position to wish kamu lg... tp semoga hidup kamu sntiasa diberkati dgn kebahagiaan dan kesihatan yg baik. mungkin kamu igt sy dh lupakn birthday kamu,tp sy xprnah lupa. sy sntiasa doakn keselamatan dan kebahagiaan kamu...

Wednesday, 4 February 2015

Kerana Sombong Ini...

Musim-musim berlalu
Ku masih menantimu
Walau lama terpisah
Tiada khabar berita
Kau tetap jua di hati ini bertakhta


Ku ingin melupakan 
Pahitnya pengalaman 
Tetapi hati ini amat degil sekali 
Wajahmu jua yang datang menghampiri

Semenjak terjadinya perselisihan
Engkau pergi tanpa sepatahpun perkataan
Kerana bimbang diri hilangmu tak kucari
Sekalipun aku merinduimu tiap hari

Bila pemergianku tak kau peduli
Sangkaku kau senangi perpisahan ini
Kerana harga diri ku tak bertanya lagi
Sekalipun kau tetap ku sayangi

Kerana rindu ini
Sombongku terketepi ...

Tuesday, 3 February 2015

bukan utk menganggu...skdar utk kali terakhir.

really3 break my heart for the last time...biarlah org ini trus hlg dri diri dan pdgn kamu. biarlah org ini yg pergi jauh dan mnghilang kerana diri ini hnya mmbawa keburukan dan mimpi buruk pd kamu.biarlah itu jd kali yg terakhir kita berjumpa.maafkan diri ini krna xmmpu berdepan dgn kamu pd masa itu.kehadiran pd masa itu bukan utk menganggu kebahagiaan dn hdup baru kamu...
seandainya Tuhan takdirkn kita utk bertemu lg, maka kita akn bertemu semula.tp seandainya bukan itu takdirnya maka diri ini sentiasa mendoakn yg terbaik buat kamu. moga kamu sentiasa bahagia di sana. diri ini xkn pernah melupakn diri kamu...biarlah ini jd dugaan buat kita berdua.diri ini x prnah kesal bertemu dgn kamu.









Sunday, 26 October 2014

TESTs, PROJECTs... MISS MONG PANDA...

adui...byk btul bnda kne buat this sem. projects yg berduyun2... test2 smua...aigooo... mmg dh blank hbs ni ha.xtau la dpt buat ke x.
im actually a little bit distracted. cannot brain...i have the dumb.hahahhaa.sgt2 blank. seriously aq xtaula this sem cmne.fkiran mmg kosng and serabut btul.xboleh fkir ape2. shuhsshh3...fkiran yg x elok cpt2 pegi jauh.fokus3.tp xboleh jgak.stress btul.erghh
im actually still cannot accept the truth bcoz deep inside i can sense smthg is not right somewhere.its not true... or maybe im the one who's blind and stupid enough? tp naluri srg prmpn yg dah lma kenal hati budi seseorg, akn tahu org tu mcm ne wpun org ckp dh knal bertahun pn bkn blh tahu cmne perangai sbnr org tu.tp i juz cannot get it out from my head... i know there is smthg not right.Please GOD, show me the right way and learn how to be redha and pasrah.aq x berdendam...x marah...sb aq tahu siapa diri aq ni. siapalah aq dlm dunia ni.ape yg aq nak cari adlh kebahagiaan dan ketenangan.tp smua tu bukan sng nk dicari.aq senyap bkn sb aq marah.bkn sb aq berdendam dan putus asa.tp aq diam sb aq cuba bg ruang dan cuba utk mengalah demi kebahagiaan org yg aq syg. aq xsnggup tgk org yg aq syg hanyut lbh jauh klau bersama aq yg serba kekurangan dan jahil ni. let me the one who bear all the things.i know that im not a good person tp utk menarik org lain jd mcm aq, itu x mngkin berlaku sama sekali. kdg2 kita kena berkorban demi org yg kita syg.wpun mngkin org tu dah x syg pd kita...but we know our heart.God know how we feel for that person...im just want to say that i will always be here.wpun sejauh mana aq pergi membawa diri, tp aq ttap ada utk sesiapa yg memerlukan.even in the end i am the one who's getting hurt.giving love is not about expecting to get it back.its all about sincerity...biarpun dibalas dgn racun ataupun x dibalas lgsg, tp x slah kalau kita syg dan beri kasih syg tu pd org lain tnpa mngharapkan balasan...

Monday, 20 October 2014

memories never fade...

don't know whats wrong tonite... xboleh nk tido and asyik teringat psl that someone.

teringat the 1st time g jmpa dia kt Kuantan...waiting for him in the car.dlm hati dupdapdupdap. scared,nerves...everything ade.rsa mcm nk lari balik pun ade...terfkir jgk, why shud i wait n meet him? will he accepted me as what i am? ape kata lari skrg sblm jumpa nt tmbh syg.but then i think, knp x bg dye peluang? dye work so hard utk ambil hati aku n cuba merawat hati aq yg terluka.apepun yg jadi, try to take the risk for the last time... then biler dye dtg, lg kuat jantung n rsa nerves tu.sngaja angkat newspaper tinggi2 konon baca sb segan nk tgk muka dye.then i realised, it was worth it for me to wait n meet him...hurm... too many memories wif him. for me he is the first and the last... i juz dont know how and why... there are few things that i refuse to believe. cuba utk trima knytaan tp jauh dlm hati, terdetik rasa yakin dan percaya ape yg dikatakan tu bukan btul2 terjadi...ape yg berlaku biarlah hnya aku yg tahu dan smpan. but i dont know why it seem so fake and not true. mungkin hati yg terlalu syg myb tp apepun, one day, maybe if its a true things, then i wud learn to accept the truth.buat smntara tu, cuba tenangkan diri dulu.cari keredhaan dan mksd di sebalik ape yg terjadi...mgkin ade hikmahnye.

but for tonite, i really3 cant stop to think all the memories wif him...trying to stop my tears...  #kekasihawaldanakhir
http://youtu.be/p1kzgP7dOFU

Wednesday, 15 October 2014

Travelog: Penang part 3

okay...ni part 3... ni pics msa dh kt Penang. pegi cari street art yg mmg feymes sgt2.bukan mudah rupanye nak cri graffiti smua ni.sb dye berselerak.mmg kna jalan kaki or sewa basikal.kalau naik keta mmg x jmpa la alamatnye.haishhh... meh tgk gmbr2 dulu...
Souveneir
minion!!!my fav.hihihi



icon of penang...











nice cafe tp xsempat nk singgah.huhu

they juz drew anything on everything here in Penang.haha
byk lg pics lain...tp xblh nk uplod sb xcntik...hahahahhaa.tp seriusly,next time dtg sini, nk kena sewa basikal.sb senang nak g cari street art ni...byk street art yg dh rosak.only few yg still ok cam yg kat Armenian Street ni. best jgak tgk org naik basikal.tgk couples, married people naik basikal sama2 while the man/boy yg kayuh.aww so sweet...tahan perasaan je aq.hahaha.xpela, aq naik basikal sndr pun boleh.hihihi.kalau naik basikal bolehla g tgk jauh sikit.lgpun xdela penat sgt.stylo pn ade.lol...tgh syok2 jalan skli hujan plak turun.nak buat cmne kan.jd patah balik ke kereta dan truskn perjalanan ke next destination---> BUKIT BENDERA!!! gentlemen, start ur engine and also ur GPS.haha

Travelog:Penang part 2

okay...1 esaiment down..another millions waiting.hahaha...
skrg smbg part 2:

okay, dh lpas hbs jenjalan yg night safari sgt tu kt Taiping, makanye masa utk makan.singgah makan dlu...then bergerak plak ke R n R gunung Semanggol. niatnye mlm tu nk tido situ je,save budget lerh.bkn ade duit sgt pun.hahaa.nsb baik la tmpt tu rmai org.jd overnight dlm keto je lew teman.tp x tdo sgt pn sb panas+bising.hahaha.ape de kesah... esoknye pepagi dh bgun n trus bergerak ke Parit Buntar plak.pegi pasar Kemboja.sb dgr cter tmpt ni best.
    well, kalau utk kaki shopping , mmg sgt seswai la g sna.mmg murah2 pun.drg jual guna sistem borong. aq beli sluar palazzo utk mak n skirt 1 je.berjimat la katakan.jauh lg nk jalan ni.haha.after dh mkn n jln2 cuci mata ,continue utk trus ke penang plak.

aq decide utk ikut jambatan yg baru.Nak tgk best ke x...perghh...mmg best.luas mata memandang.x caya tgk gmbr ni...

see...btul x? cam best je...hihii... then smpai je penang, aq trus g check in kt hotel.murah je...kt area lebuh Campbell.pastu keta kna saman...erghh...mana la aq nk tau situ tiap hri guna tiket...ape daaa...check in hotel lpas tu rehat2 jap , tdo...lpas tu dlm 4.30 bgun and bersiap2 utk cari street art...
ni aq cter kt Part 3.penat plak nk baca kalau pjg benor cmni...